Gebruik documenten


Beste bezoeker,

je mag van mij de documenten die je hier vindt, vrij gebruiken in je eigen klas (of thuis). Wel zou ik het appreciƫren dat je mijn naam of de link naar mijn blog vermeld bij je bronnen. Zo vinden ook mensen die jou documenten zien de weg naar deze blog.

Zie je op mijn blog een document dat je graag zou hebben? Vul dan het contactformulier aan de rechterkant in!

Heel erg bedankt!

zondag 26 februari 2017

Taal: creatief schrijven - kerstkaarten

Het is niet echt de tijd van het jaar. Maar deze bedacht ik een dikke maand geleden. Ik vond het zo leuk dat ik deze zeker met jullie wou delen!

Na de feestdagen zit je met een overschot aan kerstkaarten. De kant met de prent (voorkant), de linkse kant als de kaart open ligt, dus. Die wordt bijna nooit beschreven. Is deze nog leeg, knip/scheur deze kant van de kaart af. Dan heb je een leuke kaart om in december te gebruiken tijdens creatief schrijven, bijvoorbeeld. Je hebt veel minder afval om met het 'papier en karton' mee te geven en bent milieubewust aan het recycleren.
De leerlingen kunnen dan op deze kaarten een leuke kerstboodschap noteren. Dit kan voor elkaar, voor een 'anoniem vriendje uit de klas', voor personen in het bejaardentehuis, ... Je kan dit als een activiteit toevoegen bij het hoekenwerk, contractwerk of als een les creatief schrijven. Mogelijkheden genoeg!

Wie zegt dat leerkrachten niet recycleren? ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter