Gebruik documenten


Beste bezoeker,

je mag van mij de documenten die je hier vindt, vrij gebruiken in je eigen klas (of thuis). Wel zou ik het appreciƫren dat je mijn naam of de link naar mijn blog vermeld bij je bronnen. Zo vinden ook mensen die jou documenten zien de weg naar deze blog.

Zie je op mijn blog een document dat je graag zou hebben? Vul dan het contactformulier aan de rechterkant in!

Heel erg bedankt!

zondag 5 maart 2017

Lijstjes & To-Do's ...

De meeste leerkrachten maken gebruik van verschillende lijstjes. Ben je er nog niet goed uit welk systeem je nu juist moet of wil gebruiken? Ik was bijvoorbeeld altijd fan van To-Do lijstjes. Ik maakte er zeer enthousiast eentje, legde het zorgvuldig weg en... dacht er niet meer aan. Ook vond ik het lijstje niet snel meer terug. Ik deed lijstjes, een boekje, weer lijstjes, in mijn agenda schrijven, ... Maar het was nooit echt wat ik wilde. Een boekje was handig, maar na een tijdje bleef het op dezelfde plaats in de kast liggen... Ben jij ook zo? Dan heb ik hier een handige tip voor je!

De tip heet: GOOGLE KEEP.

Het is een app van Google zelf. Je kan lijstjes toevoegen en gewone notities. Foto's kan je er ook aan toevoegen en zelfs spraakopnames. Deze kan je allemaal een label geven en een kleur. Zo blijft het overzichtelijk. Ook leuk, de meest belangrijke dingen kan je ook vastpinnen zodat ze bovenaan blijven staan. Ik ben helemaal pro!

Wat ook leuk is, je hebt het altijd bij de hand. Je kan het openen op je laptop, je kan het downloaden op de smartphone en dan kan je het ook offline gebruiken. Kom je online een leuke website tegen die je wil bewaren voor later? Dan neem je gewoon de extensie erbij en klik je op het icoontje van Google Keep. Zet je iets in je Keep via je smartphone, open je Wi-Fi en het staat een moment later gesynchroniseerd ook op je laptop. Dit werkt ook andersom, uiteraard.


Hierboven zie je een voorbeeld van Google Keep op je laptop. Ik ben helemaal voor!

Heb jij ook zo een systeem? Laat hier gerust weten welk.
Ben je van plan Google Keep uit te proberen? Laat het gerust weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter