Gebruik documenten


Beste bezoeker,

je mag van mij de documenten die je hier vindt, vrij gebruiken in je eigen klas (of thuis). Wel zou ik het appreciëren dat je mijn naam of de link naar mijn blog vermeld bij je bronnen. Zo vinden ook mensen die jou documenten zien de weg naar deze blog.

Zie je op mijn blog een document dat je graag zou hebben? Vul dan het contactformulier aan de rechterkant in!

Heel erg bedankt!

maandag 14 juli 2014

Musical "1418"


Joehoe! Dan toch! Ik heb (eindelijk) de musical 1418 kunnen bekijken! Daarom: hier een beschrijving. Houd je vast, het wordt een vreselijk lang bericht! Met een trailer, praktische informatie, nieuws, weetjes, informatie over de acteurs en het verhaal, ... Eigenlijk volgt hier een beknopte samenvatting van de website, want daar haalde ik de mosterd voor dit bericht.
Trailer:
Bij films doe ik het niet, maar hier laat ik eerst de trailer zien. Hier zie je al dat de acteurs niet echt op een podium staan, maar 'gewoon op de vloer'. Dat komt omdat ze een speelterrein van wel 100m hebben. De tribune rijdt ook zo ver!

Het verhaal:
(van de website gekopieerd)

28 juli 1914

De Grote Oorlog breekt uit.

Onder de gemobiliseerde Belgische soldaten vinden we de boezemvrienden Jan, zijn jonge broer Kamiel, zijn bloedvriend Fons en macho avant la lettre Albert. Hoewel iedereen er aanvankelijk van overtuigd is dat de strijd kortstondig zal zijn, blijkt het conflict niet alleen veel langer te duren maar ook meedogenlozer te zijn dan ooit gedacht.
De gruwel neemt toe. De oorlog eist meer en meer slachtoffers.

Jan, de inmiddels vader is geworden, wil per sé zijn zoon en zijn vrouw Anna zien. Albert verlangt naar zijn liefjes, Kamiel - doodsbang voor elke vorm van geweld - zoekt wanhopig een manier om aan de situatie te ontsnappen en Fons heeft inmiddels zijn oog laten vallen op de knappe verpleegster Celine. Wat volgt is een heroïsche strijd om te overleven.

Een ultiem gevecht tegen het waanzinnige geweld en tegen het oorlogsapparaat.
Met als voornaamste wapen humor, hoop en bovenal: liefde en onvoorwaardelijke vriendschap.

De acteurs:
*De foto's en teksten die hier worden gebruikt zijn afkomstig van de website van 1418, de musical.
** Ik ga hier niet de 10 hoofdrolspelers gaan bespreken. Ik beperk met tot enkele die ikzelf het best ken.

Jelle Cleymans - JAN: Jelle staat al van kindsbeen af op de planken. Bekend bij het grote publiek werd hij door zijn rol in tv-series als De Kotmadam, Spring, .. . Ook had hij al wel eens een gastrol. Tegenwoordig kan je hem kennen als Jens in Thuis. Hij was ook jarenlang wrapper bij Ketnet, waar hij ook programma's maakte. Jelle was ook te zien in enkele bioscoopfilms en is zelfs zanger. Hij was 6 jaar frontman van de groep Spring (naar het gelijknamige programma), en werkt nu solo. Jelle speelt ook veel mee in theater en musicals.


Bert Verbeke - ALBERT: Bert studeerde in 2009 af aan het Brussels conservatorium. In 2010 maakte Bert zijn filmdebuut in Daijobu, in samenwerking met Gene Bervoets en Louis Talpe. Bij het grote publiek is Bert bekend door zijn rol als Bram in Thuis. Ook is Bert ook nog actief als muzikant.


Free Souffriau - ANNA: Free studeerde af aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen. Sindsdien acteert, zingt en danst ze verschillende rollen in musicals (het zijn er veel te veel om op te noemen). Free Souffriau is ook bekend bij het jongere publiek als Mega Mindy op Ketnet. In deze rol zingt ze ook en treedt ze ook op. Ze zingt niet enkel als Mega Mindy, maar ook als zichzelf. Ze heeft onder haar eigen naam al twee albums uitgebracht.


Jonas Van Geel - FONS
: In 2006 studeerde hij af als acteur aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. Hij speelde voor verschillende theatergezelschappen en toneelgroepen. Jonas is te zien in verschillende musicals. Als gastacteur was hij onder andere te zien in De Kotmadam, Witse, Flikken, Aspe, ... Jonas brak in 2010 door mijn zijn imitaties in Tegen De Sterren Op. Nu is Jonas een gevestigde waarde geworden binnen de theater- en televisiewereld. Met zijn goede vriend Jelle Cleymans heeft hij ook een project: 'Cleymans & Van Geel', hier zijn ze muzikaal mee bezig.


Maaike Cafmeyer - CÉLINE: Maaike werd geboren in 1973 en volgde haar opleidingen aan het Consevatorium in Gent. Ze is al verscheidene keren te zien geweest in het theater en ook op televisie (Wittekerke, Het geslacht De Pauw, Aspa, Basta, Code 37, ...). Ze speelde ook mee in films en verleende haar stem aan verschillende animatiefilms. Ook is ze te horen in enkele luisterboeken door het geluidshuis geproduceerd.

Louis Talpe - DEPREZ: Deze man werd geboren in 1981 en begon zijn acteercarrière eigenlijk in Engeland waar hij studeerde. Weer in eigen land zette hij die studies verder in Boortmeerbeek. Na gastrollen (onder andere voor Spring en De Kotmadam) kwam hij bij Studio 100 terecht. In 2006 waren ze daar op zoek naar Mega Toby. Die rol was goed voor meer dan 70 afleveringen, 3 films en meerdere specials op tv. Verder speelde Louis nog mee in films en tv-series, zowel op de Vlaamse als Nederlandse bodem/tv.

Verder doen ook nog Jo De Meyere, Mike Verdrengh, Peter Van de Velde en Lander Depoortere als hoofdrolspelers.


Praktisch:
De musical wordt opgevoerd in de Neckerhal in Mechelen. Je hebt 4 categorieën van zitplaatsen. Wij hadden categorie 1, waarbij je dus 'goed kunt zien'. Je betaalt voor een ticket €65 (door de week krijg je €5 korting!). Je hebt ook nog categorie 2 (€55) en categorie 3 (€45). Uiteraard kan je ook duurder gaan dan onze categorie, dan heb je de luxeplaatsen, die komen op €85 per ticket. De luxeplaatsen zijn de beste plaatsen in de zaal, je krijgt er boven een super zicht ook nog een programmaboekje per 2 tickets en een drankje na de voorstelling. Wij hadden categorie 1 en zaten niet in het A-deel, maar in het B-deel. Wij betaalden dus €65 (zonder de servicekosten, parking, ...) per ticket en zagen de gezichten van de acteurs bijna niet meer. Hiervoor moesten we vaak naar de schermen kijken die aan de zijkanten hingen (gelukkig waren die er). Maar da's zowat het enige minpunt bij de plaatsen.

Andere informatie:
De voorstellingen spelen ze elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De uren van de voorstellingen vindt je terug op de website. De voorstelling duurt twee uur en heeft geen pauze.

De musical zou (na verlengd te worden) spelen tot 20 juli, ze hebben nu beslist om hem nog verder te verlengen! Goed nieuws dus, als jij hem nog niet zag! Vanaf 5 september tot en met 21 september (tot nu toe) wordt de musical opnieuw opgevoerd. Tijdens de verlengingen zijn het niet altijd de originele hoofdrolspelers die hun eigen rol zullen spelen, soms zal de stand-in moeten invallen. Je kan de lijst met het speelschema van de hoofdrollen raadplegen op de website van de musical.


Meer informatie? Tickets boeken? Neem zeker eens een kijken op de eigen website dan! www.1418.nu
En dan.. Met een foto afsluiten, tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter