Gebruik documenten


Beste bezoeker,

je mag van mij de documenten die je hier vindt, vrij gebruiken in je eigen klas (of thuis). Wel zou ik het appreciëren dat je mijn naam of de link naar mijn blog vermeld bij je bronnen. Zo vinden ook mensen die jou documenten zien de weg naar deze blog.

Zie je op mijn blog een document dat je graag zou hebben? Vul dan het contactformulier aan de rechterkant in!

Heel erg bedankt!

woensdag 16 juli 2014

Walk of Shame

Zo, zoals ik eerder vertelde ging ik jullie nog een bericht schrijven over de films die ik de voorbije tijd zag.
Daar zat deze tussen, 'Walk of Shame'. Een hi-la-ri-sche film! Ik heb van begin tot einde zitten lachen in de zaal! Wat een leuke film.
Wil je niet weten hoe de film afloopt/waarover hij gaat, dan raad ik je aan om het stukje 'het verhaal' niet te lezen!

Informatie over de film:
De film Walk of Shame is een Amerikaanse komische film van regisseur Steven Brill met in de hoofdrollen Elizabeth Banks en James Marsden. Steven Brill schreef ook het scenario van deze prent. De film duurt 95minuten, en ging in de VS op 2 mei 2014 in première. In België was de premièredatum 28 mei 2014.

Voor diegene die het stukje over het verhaal niet willen lezen, zijn hier de namen van de acteurs die in de film meespelen. De rol die ze spelen wordt hier niet bij vermeld. Elizabeth Banks, James Marsden, Gillian Jacobs, Sarah Wright, Ethan Suplee, Bill Burr, Larry Gilliard jr., Alphonso McAuley, Da'vone McDonald.

Het verhaal:
De film gaat over een journaliste, Meghan Miles (gespeeld door Elizabeth Banks), die gedumpt wordt door haar verloofde en net op dat moment ook nog eens een promotie aan haar neus voorbij ziet gaan. Om haar zinnen te verzetten gaat ze met haar vriendinnen (Gillian Jacobs en Sarah Wright) een avondje uit en verdrinkt ze haar zorgen. Dat avondje is geëindigd met een onenightstand - met de barkeeper Gordon (James Marsden). Terwijl Meghan bij Gordon is, krijgt ze een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek voor haar droombaan. Het gesprek is slechts een acht uur later. Omdat ze zo'n haast heeft en alles zo snel wil doen, sluit ze zichzelf buiten. Maar dat is niet het enige dat mis gaat. In een knalgeel, strak jurkje, zonder geld en telefoon moet ze zich zien te redden in een onveilig deel in Los Angeles. Zo komt ze op haar pad onder andere twee agenten (Ethan Suplee, Bill Burr) en een trio vriendelijke drugsdealers (Larry Grilliard jr., Alphonso McAuley, Da'vone McDonald) tegen.

De acteurs:
Elizabeth Banks: Haar echte naam is eigenlijk Elizabeth Maresal Mitchell (Pittsfield, 10 februari 1974). Ze is een Amerikaanse tv- en filmactrice. Ze gebruikt een artiestennaam om niet verward te worden met die andere acterende Elizabeth Mitchell. Banks is de oudste uit een gezin van 4 kinderen en debuteerde als filmactrice in Surrender Dorothy in 1998. Elizabeth Banks wordt niet getypecast en dat blijkt uit het feit dat ze zowel romantische komedies als horrorfilms speelt. Ondertussen is Elizabeth getrouwd (in 2003) met Max Handelman, die ontmoette ze in 1992. Samen hebben ze twee zonen.
Elizabeth Banks kan je kennen uit volgende films: The Hunger Games (2012) en The Hunger Games: Catchting Fire (2013), Pitch Perfect (2012), What to Expect When You're Expecting (2012), Movie 43 (2013), Our Idiot Brother (2011), Role Models (2008), Definitley, Maby (2008), Spider-Man (ook 2 en 3) (2002 - 2004 - 2007), The 40 Year Old Virgin (2005), Catch Me If You Can (2002), ... Dit zijn maar enkele films uit haar acteercarrière.


James Marsden: Deze acteur werd in Stillwater (Oklahoma) geboren op 18 september 1973. Hij is een Amerikaans acteur. Hij was voor het eerst te zien met verschillende gastrollen in verschillende televiesieseries in 1993, waaronder 'Saved by the Bell: The New Class'. Leuk detail: hij speelde mee in de Amerikaanse remake van 'Loft'. Marsden heeft een zoon en een dochter met zijn ex-vrouw en een zoon met zijn ex-vriendin.
James Marsden kan je kennen uit volgende films: Public Enemies (1996), X-Men (2000), Zoolander (2001), X2 (2003), The 24th Day (2004), The Notebook (2004), X-Men: The Last Stand (2006), Hairspray (2007), Enchanted (2007), 27 Dresses (2008), Death at a Funeral (2010), Bachelorettte (2012), 2 Guns (2013). Ook hier is het maar een greep uit het filmaanbod van deze acteur.

Mijn mening:
'Walk of Shame' is een film die je echt gezien moet hebben. Ik zag deze tijdens de 'Ladies Movie Night' bij Utopolis. Daar kreeg je ook een Goodiebag met onder andere een glas, een tijdschrift, enkele koeken, twee literbrikken met alpromelk, een zak chips, kortingsbonnen, ... Na de film krijg je er ook een gratis drankje, aangeboden door Utopolis (zit in de prijs inbegrepen - €12,5/ticket voor Ladies Movie Night).
Deze film heb ik heel de tijd zitten lachen, hij is meer komedie dan romantische komedie. Dus ook voor de jongens is deze wel leuk om (mee) te gaan kijken. Dus, voor de 5de keer ondertussen, zoek je een echte lachfilm? Dan heb je met deze prent je film gevonden!

Bronnen:
Informatie over de acteurs en de film: wikipedia
Foto's: google afbeeldingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter