Gebruik documenten


Beste bezoeker,

je mag van mij de documenten die je hier vindt, vrij gebruiken in je eigen klas (of thuis). Wel zou ik het appreciëren dat je mijn naam of de link naar mijn blog vermeld bij je bronnen. Zo vinden ook mensen die jou documenten zien de weg naar deze blog.

Zie je op mijn blog een document dat je graag zou hebben? Vul dan het contactformulier aan de rechterkant in!

Heel erg bedankt!

woensdag 6 augustus 2014

Film: BAD NEIGHBOURS

Jullie weten ondertussen dat ik vaak naar de bioscoop ga en dus geregeld een nieuwe film bekijk. Deze keer vertel ik jullie meer over de film: bad neighbours.


Algemene informatie:
Bad Neighbours is een Amerikaanse komediefilm die geregisseerd werd door Nicholas Stoller. Geschreven door Andrew J. Cohen en Brendan O'Brien. De wereldpremière voor deze film vond plaats op 8 maart 2014, tijdens het 'South by Southwest Festival' in Austin, Texas. Bij ons in België ging de film op 23 juli 2014 in première. Onze noorderburen (de Nederlanders), konden hem al sinds 8 mei gaan bekijken!
Deze film duurt 96 minuten.
Leuk weetje: de film werd ook uitgegeven onder de naam 'Neighbors'.
De opnames voor deze film begonnen reeds in april 2013 en vonden plaats in Los Angeles. Op 26 augustus 2013 werd de filmtitel gewijzigd. Van Townies naar Neighbors.

Het verhaal:
Een jong koppel met een pasgeboren baby wordt geconfronteerd met onverwachte problemen nadat ze noodgedwongen zijn om naast een studentendispuut te wonen. Hun buren verkochten hun huis, en een universiteit kocht het huis op, als studentenhuis. Wanneer de problemen zo hoog oplopen, proberen Mac (Seth Rogen), Kelly (Rose Byrne) en Mac's vriend Jimmy (Ike Barinholtz) tot een oplossing te komen.
In deze film speelt ook Zac Efron een grote rol, als president van het studentenhuis. Zijn naam in de film is Teddy Sanders.

Rolverdeling:

 • Seth Rogen: Mac Radner
 • Zac Efron: Teddy Sanders
 • Rose Byrne: Kelly Radner
 • Dave Franco: Pete Regazolli
 • Christopher Mintz-Plasse: Scoonie
 • Jerrod Carmichael: Garf
 • Ike Barinholtz: Jimmy Faldt
 • Carla Gallo: Paula Faldt
 • Lisa Kudrow: Carol Gladstone
 • Craig Roberts: Assjuice
 • Hannibal Buress: officier Watkins
 • Halston Sage: Brooke Shy
 • Ali Cobrin: Whitney
 • Jake Johnson: Billy Jessup

Hoofdrolspelers:
 
Seth Rogen: Een Canadees acteur, geboren op 15 april 1982 in Vancouver, maar ook komiek en een voor een Emmy Award genomineerde schrijver. Als tiener begon hij met stand-upcomedy. Nadat hij in twee series meespeelde, deelde hij mee niet meer te willen acteren in een serie of film tenzij Judd Apatow erbij betrokken zou zijn. Op dat moment werd Rogen schrijver, hij schreef mee aan het scrips voor het 2de seizoen van 'Da Ali G Show' en werd hiervoor in 2005 genomineerd voor een Emmy Award. In dat jaar acteerde hij toch ook weer in verscheidene komische films. Hierna een opsomming met films waarvan je deze acteur kan kennen: The 40-Year-Old Virgin (2005) - You, Me and Dupree (2006) - Shrek the Third (2007) - Knocked Up (2007) - Kung Fu Panda (2008) - The Guilt Trip (2012) - This Is The End (2013)


Zac Efron: Een Amerikaans acteur, geboren op 18 oktober 1987, wiens volledige naam Zachary David Alexander Efron luidt. Zijn vader David is elektricien en zijn moeder Starla is een secretaresse bij het bedrijf waar ook zijn vader werkt. Zijn familie is van Joodse afkomst, maar Efron beschrijft zichzelf als agnost. In 1992 wordt zijn broertje Dylan geboren. Zac kreeg een beurs aangeboden door de University of Southern California, maar wees die af. Hoewel hij graag wilde studeren, wilde hij focussen op zijn carrière. Zijn vader stimuleerde hem om te gaan acteren, gezien Efron niet echt iets had met sporten, omdat hij nogal klein was. Zijn ouders kwamen erachter dat hij ook kon zingen en stuurden hem op zangles vanaf zijn 11e. Efron heeft ook tatoos. Op zijn hand staat YOLO getatoeëerd en op zijn rechterarm zijn er vanboven ook veren getatoeëerd. Efron's carrière begon in 2002, toen hij gastoptredens had in televisieseries. In 2006 brak hij definitief door met High School Musical. Een opsomming van de films waarin je deze acteur wel eens gezien kan hebben: Hairspray (2007) - 17 again (2009) - New Year's Eve (2011) - That Awkward Moment (2014)

Rose Byrne: Deze Australisch actrice die het levenslicht zag op 24 juli 1979 is geboren in Sydney. Ze acteert al sinds haar twaalfde. Haar eerste rol in een big budgetfilm was in Star Wars. Een opsomming van enkele films waarin Byrne meespeelde: Take Away (2003) - The Dead Girl (2006) - Sunshine (2007) - Knowing (2009) - Insidious (2010) - Bridesmaids (2011) - The Internship (2013)
Dave Franco: Zijn volledige naam is David John Franco. Hij is geboren in Palo Alto (Californië) op 12 juni 1985. Dave is de jongere broer van acteur James Franco. Hij groeide op in een Joods gezin. In 2003 volgde hij de opleiding psychologie op de University of Southern California. Later dat jaar stopte hij die opleiding om zich op zijn acteercarrière te kunnen focussen. Zijn acteerdebuut maakte hij in de televisieserie '7th Heaven'. Andere films waarin je deze acteur wel eens gezien kan hebben: Superbad (2007) - 21 Jump Street (2012) - Warm Bodies (2013) - Now You See Me (2013) - The Lego Movie (2014)
Lisa Kudrow: Geboren in Encino (Californië) op 30 juli 1963. Lisa Valerie Kudrow is een Amerikaanse actrice van Joodse komaf. Voor het spelen van Phoebe in de televisieserie Friends (waardoor de meesten haar wel kennen) heeft ze enkele awards gewonnen en was ze ook voor heel wat awards genomineerd. Oorspronkelijk wilde ze dokter te worden, net als haar vader. Maar dat heeft dus anders uitgedraaid. Wanneer Phoebe in Friends zwanger was van een drielang, was Kudrow in werkelijkheid ook zwanger van haar zoon. Een opsomming van films waarin je haar gezien/gehoord kan hebben: The Unborn (1991) - Friends (1994 - 2004) - Clockwatchers (1997) - The Opposite of Sex (1998) - Analyze This (1999) - Dr. Dolittle 2 (2001) - P.S. I Love You (2007) - Easy A (2010)


Trailer:


Mijn mening:
Ik vond deze film wel heel goed. Een paar keer toch zeer hard kunnen lachen met de grappen en fratsen die ze uithalen. Ik zou deze film zeker aanraden aan vrienden om te gaan bekijken. De film is afkomstig van de makers van 'TED', de film van vorig jaar over die teddybeer die tot leven kwam, dus hij moest wel gewoon goed zijn. Het idee is ook leuk, een jong gezin dat in een nieuw huis gaat wonen krijgt buren. Aan de ene kant komt een homokoppel met een baby wonen, leuk voor hun eigen dochtertje, kunnen ze kinderen samen spelen. Aan de andere kant, het verschil kan niet groter, komt er een studentenhuis met 50 studenten zich vestigen. Hilarische momenten, uiteraard. Zeker een bezoekje aan de cinema waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter